Meer over Jeffrey Willems

Jeffrey Willems is trainer, presentator en regisseur.  Hij begon zijn carrière in de media bij de radio.

Vanaf z’n 8e jaar is Jeffrey  al geboeid door radio. Zijn kennismaking met ‘vrije’ radio waren de zeezenders: Laser 558, Radio Monique, Caroline en Mi Amigo, halverwege de jaren 70 en begin jaren 80.

Als jochie vroeg hij zijn oudere broers geregeld om zijn radiootje ‘op Mi Amigo te zetten’, waarna hij moest beloven met zijn tengels van de afstemknop te blijven. (NB tegenwoordig is Jeffrey presentator op de voortzetting van de voormalig zeezender: Radio Mi Amigo International).

Gefascineerd luisterde Jeffrey urenlang naar de stemmen van zee; de vriendjes van de radio. En hij besloot: dit wil ik later ook. 

jeffrey roulette 01Het eerste radiostation waar hij aan de slag ging was Virginia, een piraat in Hilversum. Jeffrey was 13 en begon daar als manusje van alles, eerst was hij telefoon-opnemer, later mocht hij zijn eerste uurtje radio maken op zondagmorgen. Van het één kwam het ander en Jeffrey spendeerde al zijn vrije tijd aan radio.

In 1985 besloot hij met een aantal oude DJ’s van dat station tot een doorstart van Virginia in Hilversum, maar ze hadden niet veel luisteraars. Jeffrey naar Baarn: Roulette 103. Op 17 december 1989 kwam een eind aan Roulette 103 en daarmee een eind aan Jeffrey’s Illegale carrière.

gouwe ouwe zender 1994 jeffrey studio bijna klaar

Studio van de Gouwe Ouwe Zender

Daarna ging hij 2 jaar lang werken als journalist. In 1992 / 1993 kwam Jeffrey bij Sky Radio terecht. Sky Radio en Radio538 waren gehuisvest in hetzelfde pand en al snel werkte Jeffrey zowel voor Sky Radio als voor Radio538 waar hij ook een jaartje programma’s maakte in het weekend.

 

 

jeffrey gouwe ouwe zender met will luikinga auto

Met Will Luikinga in de mascotte van De Gouwe Ouwe Zender: een pink Cadillac

Ook stond Jeffrey, samen met Peter Teekamp, Meta de Vries, Will Luikinga en Stan Haag aan de wieg van een ander SkyRadio project enkele jaren later: De Gouwe Ouwe Zender. Dit station was de concurrent van Radio 10 Gold. Er kwam na een jaar al een einde aan deze zender.

In 1996 besloot Jeffrey het Sky bastion te verlaten en als eigen bedrijf uitvoerend producent te worden van met name radioprogramma’s. Dus ging hij een paar jaar freelancen bij de Publieken: NOS, KRO (Breakfastclub, 3FM) en AVRO (Steenen Tijdperk, Radio 2).

3fm jeff02

Ouwe 3FM studio met de MBI tafel tijden het soulprogramma Back To The Old School

Jeffrey verhuisde daarna definitief naar de AVRO als vaste presentator, waar hij programma’s als Zondagvitaminen, De Overnachting, Steenentijdperk, Top 2000 en De week van de Jaren 70 / 80 maakte. Door het programma de Overnachting ontstond op zaterdagnacht Oldschool, later werd het ‘Back To The Old School’ wat een jaar lang te horen was tussen april 2000 – april 2001. Dit soulprogramma beleefde later nog een doorstart op Radio 2 in de nacht van zondag op maandag.

jeffrey lion jeffrey 2004 top2000

Lion Keezer (o.a. Radio Decibel Amsterdam, Radio Caroline)  te gast bij Jeffrey bij Radio 2 tijdens het Steenen Tijdperk met een special over zeezenders.

In 2010 besluit Jeffrey zijn eigen bedrijf uit te breiden van radio- en stemproducties naar meer multimediale concepten. Hij verlaat na 12 jaar de AVRO om meer innovatief en creatief te kunnen werken. Zo ontwikkelt Willems video-concepten voor bedrijven en experimenteert hij met verkoop-documentaires.Jeffrey ziet zijn films als ‘radio met beeld’. Waarbij emotie, gevoel en authenticiteit een belangrijke rol spelen.

Jeffrey regisseert (en presenteert incidenteel) 2 jaar lang het populaire magazine Tijd voor Max Radio op Radio 5 samen met presentatoren Elles de Bruin, Margreet Reijntjes en Henkjan Smits.

Jeffrey en Henkjan bij Radio 5 in 2018

Vandaag de dag legt hij zich toe op het produceren van E-learning video’s en werkt Jeffrey als regisseur, presentator, voice-over en trainer
(o.a. stoppen met roken bij Ik Stop Ermee).

Jeffrey geeft training stoppen met roken voor Ik Stop Ermee voor het personeel van poptempel Paradiso in Amsterdam